Forside » Nøglen til god SEO er relevant indhold

”Content is King” er en slidt floskel fra de gode gamle SEO-dage, men selvom den er slidt, er der alligevel noget om snakken. Hvis man ser bort fra, at indhold i dag ikke bare er kongen. Det er nærmere det halve kongerige. Indhold er (i kombination med effektiv linkbuilding) hjørnestenen i en succesfuld SEO-strategi.

Men hvad betyder det, når vi taler om “relevant” indhold?

Relevant indhold er indhold, der møder dine brugeres behov og interesser. Det skal være aktuelt, informativt og nyttigt for din målgruppe, for når du skaber indhold, der er relevant, tiltrækker du besøgende. Folk lander på din side, fordi de finder noget, der virker interessant – og det er her, dit indhold for alvor kommer på prøve. Det er nemlig ikke nok at få de besøgende ind på siden. Du skal også fastholde deres opmærksomhed. Tænk på det som en god samtale. Hvis du kan få dine besøgende til at blive hængende og engagere sig – måske læse flere artikler, se videoer eller dele dit indhold – så sender det stærke signaler til søgemaskiner som Google om, at din hjemmeside har noget værdifuldt at byde på.

 

Relevans som omdrejningspunkt

Google elsker indhold, der svarer præcist på brugernes spørgsmål og behov (ja, det gør brugerne såmænd også). Jo mere relevant dit indhold er, desto bedre er chancerne for, at det vil rangere højt i søgeresultaterne. Og det er ikke kun dine ord, der tæller. Billeder, videoer og infografikker, der understøtter dit budskab, gør din side endnu mere attraktiv.

Men hvordan ved du, hvad der er relevant for dine brugere?

Det starter med en god søgeordsanalyse. Når du forstår, hvilke ord og sætninger dine potentielle kunder bruger, når de søger, kan du skræddersy dit indhold, så det matcher deres søgeintentioner. Husk også at tænke på E-E-A-T: Experience, Expertise, Authoritativeness og Trustworthiness. Google belønner indhold, der demonstrerer din erfaring og ekspertise inden for dit felt, og som samtidig er troværdigt og pålideligt.

Ordet "Relevans" skrevet i hånden

Søgeordsanalyse: Fundamentet for dit indhold

En SEO-strategi er ikke komplet uden en søgeordsanalyse. Det handler om at forstå, hvilke ord og sætninger dine potentielle kunder bruger, når de søger efter produkter eller tjenester som dine. Når du har styr på de rigtige søgeord, kan du skabe indhold, der tiltrækker og fastholder de besøgende.

Men hvordan kommer du i gang med en søgeordsanalyse?

Først og fremmest skal du bruge nogle gode værktøjer. Eye10 og Ahrefs er to af mine foretrukne redskaber i kombination med Google Keyword Planner. De kan hjælpe dig med at identificere de søgeord, der har høj relevans og lav konkurrence. På den måde kan du finde de ord, der giver dig de bedste chancer for at rangere højt i søgeresultaterne uden at kæmpe mod for mange andre om opmærksomheden. Hvis du gerne selv vil lave din søgeordsanalyse, kan du med fordel læse min guide til netop det. Her forklarer jeg mere om de værktøjer, jeg bruger, og fortæller dig, hvordan du segmenterer og implementerer dine søgeord.

Derudover er det vigtigt at huske, at søgeordsanalysen ikke kun giver dig en liste af ord. Den giver dig også indsigt i brugernes intention. Er de ude efter information, eller er de klar til at foretage et køb? Denne forståelse er afgørende, fordi den hjælper dig med at skræddersy dit indhold, så det præcist matcher dine kunders behov.

Lad os tage et eksempel:

Hvis du sælger cykler, og du finder ud af, at mange søger på “bedste cykler til bykørsel,” så ved du, at folk er på udkig efter råd og vejledning. Dit indhold kan derfor fokusere på at give tips og anbefalinger. Hvis søgeordet derimod er “køb cykel online”, er dine besøgende sandsynligvis mere klar til at handle, og du bør derfor sørge for, at dit indhold leder dem direkte til dine produktsider.

En god søgeordsanalyse handler altså om mere end bare at finde ord. Det handler om at forstå dine kunder og deres rejse, så du kan skabe indhold, der møder dem, præcis hvor de er.

Vil du lære, hvordan du laver en god søgeordsanalyse, kan jeg anbefale dig at læse min guide til søgeordsanalyse, der hjælper dig trin for trin.

Optimering af indhold for bedre SEO

Når du har lavet din søgeordsanalyse, er næste skridt at udarbejde en content plan. Den hjælper dig med at organisere dine ideer og sikrer, at dit indhold er målrettet og strategisk, så du ikke skriver i øst og vest efter forgodtbefindende.

Med content planen på plads er du klar til at skrive det gode, relevante indhold, og her skal du huske, at der også skal optimeres til søgemaskinerne. Dine søgeord skal være strategisk placeret i overskrifter, titel tags og metabeskrivelser; elementer der er afgørende for, hvordan søgemaskinerne vurderer og rangerer dit indhold. Men optimering handler ikke kun om søgeord. Interne links er lige så vigtige, da de guider dine brugere (og ikke mindst Google) gennem dit website og hjælper dem med at finde relevant information. Eksterne links til troværdige kilder kan øge din sides autoritet og troværdighed. Og så er der alt tags på billeder – de hjælper søgemaskinerne med at forstå, hvad dine billeder handler om, og det kan forbedre din synlighed i billedsøgninger.

Det er desuden vigtigt at tænke i publicering af regelmæssigt indhold. Søgemaskinerne belønner hjemmesider, der kontinuerligt opdateres med nyt indhold. Det viser, at din hjemmeside er aktiv og relevant, hvilket kan forbedre din rangering.

 

Camilla Skøtt – sød og charmerende (og en badass tekstforfatter)

Skrevet af Camilla Skøtt

Her på siden deler jeg ud af gode råd til, hvordan du kan gøre dine tekster mere levende og få din hjemmeside til at ranke højere.

Mit mål er at gøre det uforståelige lidt mere forståeligt.

Vil du have de gode råd serveret direkte i dit feed på LinkedIn (sammen med andet lækkert fra branchen), så finder du mig her:

VIDEN OG VÆRKTØJER TIL DIG

Bedre tekster, bedre SEO

Tal direkte til din læser

Tal direkte til din læser

At skrive tekster, der taler direkte til din læser, er en af de mest effektive måder at skabe en stærk og personlig forbindelse på. Det er ikke bare en teknisk detalje; det er en strategi, der kan løfte din kommunikation fra middel til exceptionel. Hvad er direkte...

Læs højt-teknikken: Favoritten over dem alle!

Læs højt-teknikken: Favoritten over dem alle!

Når du arbejder med tekstforfatning, er det nemt at blive fanget i detaljerne og miste overblikket over det overordnede budskab. En simpel, men effektiv metode til at sikre, at din tekst er klar og præcis, er at læse den højt for dig selv. Teknikken kan virke banal,...

Skab genkendelse med nyhedsbreve

Skab genkendelse med nyhedsbreve

Nyhedsbreve er et effektivt værktøj til at skabe vedvarende kontakt med dine (potentielle) kunder. De giver dig mulighed for at kommunikere til din målgruppe lige der, hvor de tjekker ind hver dag – nemlig i deres indbakke. Selvom nyhedsbreve ikke er en ny...